Drage članice, članovi i prijatelji Bratovštine!

Nakon dvije godine, kada smo, zbog pandemije COVID-a, naše aktivnosti smanjili na nužnu mjeru, nastavljamo s već ustaljenim programom aktivnosti. Unutar perioda pandemije COVID-a intezivno smo radili na vlastitim Web i Facebook stranicama koje su po dosadašnjim mnogobrojnim  pozitivnim kritikama opravdale trud i zalaganje da se što kvalitetnije povežemo u zajedničkoj suradnji i širenju pozitivnih djelovanja usmjerenih za boljitak svih nas.

Tripundan ćemo proslaviti u crkvi sv. Leopolda Mandića u Voltinom naselju, ul. Dragutina Golika 42, gdje smo od župnika vlč. Željka Lovrića prihvaćeni raširenih ruku i otvorena srca. Proslava će započeti 3. veljače u 17,30 sati plesanjem kola sv. Tripuna ispred crkve. Misa je u 18 sati, prije koje će mali admiral Mislav Brguljan govoriti lode. Mislav je unuk našega dugogodišnjeg člana i plesača kola Anta (Tonća) Brguljana. Nakon mise organiziramo druženje u župnome dvoru uz prigodno gošćenje.

Ove godine planiramo, održati i Bokeljsku večer, kao i u proteklih petnaestak godina, u hotelu Sheraton. Nažalost, nismo mogli dobiti naš uobičajeni termin, zadnju subotu u veljači, tako da ćemo se ove godine u poznatom ambijentu i uz tradicionalni program družiti 25. ožujka 2023. s početkom u 19:30 sati.

Osim redovite godišnje skupštine, koju ćemo održati 23. ožujka 2023. u prostorijama HKD Napredak, u Bogovićevoj 1, na istoj adresi imat ćemo i izbornu, 18. svibnja 2023. Materijale i početak za obje skupštine dostavit ćemo pravovremeno.

lznos članarine konvertirali smo u eure. Za zaposlene iznosi 14, eura umirovljenike 7 eura. Do sada su bile 100 kn i 50 kn, a sada, preračunato, 105,48 kn i 52,74 kn. Učenici, studenti i nezaposleni ne plaćaju članarinu. Naravno, ovaj preračunati kunski iznos ne možemo smatrati povećanjem članarine. Ono bi se, vjerojatno, moglo dogoditi sljedeće godine. Ako se dogodi, bit ce to prva korekcija nakon više od 10 godina.

Ministarstvu kulture i medija RH, te gradonačelniku gospodinu Tomislavu Tomaševiću uputili smo zamolbu da se pitanje financiranja Tripundanskih svečanosti trajno riješi osiguranjem sredstava iz proračuna jer je naša tradicija uvrštena na UNESCO-ovu listu te je tim činom potvrđena njezina  vrijednost koju je potrebno u slozi i vjeri nastaviti živjeti.

FIDES ET HONOR!