Hrvatska bratovština Bokeljska mornarica 809. – podružnica  Zagreb i ove godine je tradicionalno organizirala proslavu Tripundana. Svake godine brojni Bokelji okupe se u crkvi svete Marije na Dolcu, gdje nazočni imaju priliku približiti se Boki. Prije svečane mise u istoimenoj crkvi nazočni imaju priliku uživati gledajući Kolo Sv. Tripuna. Na početku svečane mise Mali admiral izgovara “Lode”, a ove godine je tu čast imao Frane Rogić, izdanak starosjedilačke tivatske obitelji Staničić.

Također, 28. veljače u Hotelu Sheraton održana je Bokeljska večer. Program Večeri bio je bogat, a započo je Kolom SV. Tripuna i “Lodama” , a nastavio se umjetničkim programom u izvedbi polaznika Glazbene škole “Brkanović” iz Zageba. Premijerno je izvedena pjesma “Boko moja” autorice glazbe i teksta Bokeljke tivatskih korijena Jasne Rogić.

Bokeljskoj večeri, koja predstavlja završnu manifestaciju Tripundanskih svečanosti nazočili su svi oni koji Boku nose sa sobom, kao i svi oni koji je osjećaju i koji se njome ponose.